largetosmall.blogg.se

2013-03-29
10:53:59

- 9 kg
Idag visade vågen 71,5 och midjemåttet står på ungefär samma. Häftigt att jag gått ner 9 kg idag :)
 

2013-03-28
21:34:46

Nervössssss...
Kunde inte låta bli att väga mig idag fast att jag egentligen bara ska göra det på fredagar... ändå blir jag så nervös, jag har ju en midja att mäta också! Fast att jag har stått på samma midjemått i flera veckors tid så kan jag inte annat än hoppas på att det ska ha minskat varje fredag när jag står där med måttbandet i händerna!
Jag har gjort sit-ups hemma vissa kvällar nu för att se om det hjälper... det är ju liksom den lilla kulmagen som ska bort nu tycker jag. Men iallafall, resultat på vikt och midjemått kommer imorgon!
Håll tummarna för mig nu! :)

2013-03-28
21:26:00

LCHF-pizza
Imorgon kommer en kompis hit som jag inte träffar så ofta eftersom hon pluggar i Luleå. Min första tanke var ju att vi ska äta något gott tillsammans, men vad? Jag får ju inte unna mig vad som helst förrän på söndag, ev. lite på lördag eftersom det är påsk. Men då kom jag på att vi kan prova LCHF-pizza! Både gott (antar jag) och nyttigt! Så då kan vi ändå ha lite mys och jag behöver inte få dåligt samvete för att vi äter onyttigt eftersom pizzan följer LCHF-lagen :) För er som är intresserade så har ni receptet nedan: 
 

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost av valfri sort
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg

Instruktioner

Börja med att värma upp ugnen till 225 grader. Rör sedan ihop alla torra ingredienser ordentligt, och ha sedan i äggen, rör ihop till en smet! Bred därefter ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 10 minuter. Ta sedan ut plåten och ha på den fyllning du vill ha på och ställ in plåten i ugnen igen i ca 10 minuter, men håll koll så inte pizzan bräns vid då tiden är olika beroende på vad man har på pizzan.

 


2013-03-27
20:35:00

Ett tufft träningspass
Bestämde mig för att gå och träna tidigt idag så fick bli gymmet, jympan är ju senare på kvällen... Tänkte berätta lite hur ett träningspass kan se ut för mig och så här såg det ut idag: 
 
Roddmaskin: 3, 19 minuter (måste ju göra något när inte löpbandet är ledigt även om det inte vara så länge på den maskinen ;))
Löpband:      55 minuter varar av 12 minuter löpning utan paus med en hastighet på 8.8 (helt otroligt att jag        klarade 12 minuter på löpbandet utan paus, nytt rekord! :D)
 
När jag är klar med motionen gick jag ut till styrkehallen och var där ca 20 minuter 
 
 
Armar:
Förstår Du vad jag menar om jag säger armpress? Man sitter som på en stol och håller i ett handtag som man ska skjuta framåt och som man också ställer in en lämplig vikt på. 
Armpress, triceps, 7,5 kg, 30 st
Armpress, biceps, 7,5 kg, 50 st
 
Ben: 
Här sitter man också som på en stol med fötterna bakom eller framför ett stöd, beroende på om man ska träna fram- eller baksidan av låren. 
Framsida lår, 7,5 kg, 15 st (orkade inte så mycket på den maskinen, vad helt slut i benen efter löpbandet)
Baksida lår, 15 kg, 50 st

Mage:
Sit-ups, 60 st
 
NÄR MAN HAR GYMMAT HÅRT EN TIMME ELLER TVÅ, TÄNK PÅ ATT ÄTA NÅGOT EFTERÅT VILKET KROPPEN BEHÖVER FÖR ATT MÅ BRA! 
 
TIPS på vad man kan äta efter en träning om det är kväll och klockan är mycket - FRUKTSALLAD! Det går snabbt att skära upp all frukt och när man är klar så sköljer man bara av skärbräda och kniv och ställer i diskstället - med andra ord bildas inget diskberg som man behöver ta hand om!

Som belöning när man kommit hem och duschat och gjort sig i ordning och ätit är att ta Sig tid till att sitta/ ligga ner och se en film. Börja inte stressa med städning eller vad det nu kan vara. När du får en ledig stund över nästa gång så kan du städa lite då eller fixa det där andra som du tänkt göra.
Det är viktigt att inte glömma bort att ha en egen stund med sig själv där man kan få slappna av och bara vara :)
 
 
 

2013-03-26
12:23:07

Large!!!
Köpte en kofta igår och inte trodde jag att skulle få på mig storlek LARGE! Men det gick och glad blev jag allt!!! :) Annars är det liksom inbyggt i mitt huvud att inte prova large för XL är det som passar liksom... :) that feel!!!

2013-03-25
21:32:00

LCHF???
I början på året sa min sambo att han vill prova LCHF-dieten. Okej, fine, tänkte jag, det skulle väl vara helt okej att prova liksom. Jag tog reda på för- och nackdelar med dieten samt vad man får äta och vad man inte får äta. Jag bestämde mig ganska snart att, förstå mig rätt nu, halva dieten är ingenting för mig medans den andra hälften passar mig bra! Svårt att förklara... Men, aa, jag slutar äta bröd, det klarar jag mig hur lätt som helst utan och samma sak med pasta, ris och potatis. Men kan jag verkligen klara mig utan frukt? Och varför ska jag sluta äta morötter och majs? Joo, det är mycket socker och kolhydrater i det men mitt intag av socker och kolhydrater går ju inte ens att jämföra med innan när jag åt pasta, potatis ris och bröd. Och frukt har väl människan ätit i alla tider, varför ska vi sluta med det nu? Jag fick mig en liten tankeställare där och kom på själv att man kan ju faktiskt välja, efter vad man själv tycker, vilket socker och vilka kolhydrater som är bra för kroppen. Jag tycker att frukt innehåller socker som kroppen behöver och morötter ger mig en lite mindre mängd kolhydrater som är alldeles lagom för mig. Men pasta, potatis och ris är fullt med kolhydrater så det plockade jag bort nästan helt... ibland lägger jag till ca en 1/4 dl pasta, ris eller potatis när jag är sugen på det och det gör faktiskt ingenting. Kroppen behöver lite av allt ibland. Sen måste man ju också potionera upp maten rätt. Ta inte dubbla potioner utan lägg upp lagom med mat på tallriken, hälften kött och hälften grönsaker och strö över lite riven ost på det eller häll över lite god sås på maten så blir det perfekt! Man kan också ta lite phiadelphiaost, det är min favorit! :)
För att peppa mig själv mitt i all träning och allt så får jag unna mig godsaker 1 dag i veckan. Oftast på en fredag, men som nu på söndag är jag och min sambo bortbjudna på påskmiddag och då skjuter jag upp min "goda dag" till söndag. Efter en hård träningsvecka så tycker i alla fall jag att man kan få unna sig godis, glass, läsk eller vad man nu tycker är gott. Det är man absolut värd :)
 
                                                     
 

2013-03-24
22:32:00

Bra träningstips!
Att träna behöver inte vara något som är tråkigt bara för att man inte tycker om att träna... man glömmer lätt att många sysselsättningar är jättebra träning på grund av att man inte kallar det för träning. Idag t.ex. var jag inte alls sugen på gymmet, så jag åkte till badhuset istället. Där finns en jätterolig vattenrutchkana som jag åkte flera gånger i och trappan man måste gå/ springa upp för för att kunna åka rutchkanan är bra träning. Många känner säkert igen sig att man tar två trappsteg på en gång och går upp för hela trappan så, det är också bra träning, en vän sa till mig sist vi var på badhuset att när man går upp för en trappa så, så tränar man bort kärlekshandtagen och fettet runt omkring där. 
   En annan bra träning är dans! För några år sedan var jag ute på Otten (det som heter Puls idag) varje fredag i flera veckors tid och jag var nykter 8 gånger av 10. Gissa hur mycket jag brände på det då? Jag älskar att dansa så jag dansade i princip från det att vi kom in tills vi gick ut. Idag dansar jag varje måndag på friskis och svettis och dansen är en liten anledning till jag är 8 kilo lättare nu än vad jag var 1 januari. 
   Så ut och "träna" nu! Gå till badhuset och var aktiv i äventyrsbadet, du får mer motion där än du anar och/ eller dansa villt en timme hemma också till din favoritmusik, om det känns pinsamt så lås in dig i ditt rum så inget ser dig! ;)

2013-03-24
10:08:00

Frukost
En riktigt god frukost som jag tycker Du ska prova! Jag tar det största glaset jag har hemma som ett mått.
I botten lägger jag frusna hallon som jag tinar en aning tills de blivit mjuka och goda. 
 
Sedan tar jag 1 dl eller mer av min hemma gjorda müsli som består av havregryn, solrosfrön och valnötter
 
Man kan skiva en banan och lägga i glaset också om man vill, det gör nästan frukosten godare tycker jag!
 
Sist då så fyller man glaset upp till kanten med naturell yogurt. 
 
När glaset är fullt går det ju inte röra om och få upp hallonen t.ex. så jag brukar hälla över allting i en tallrik. Om man vill kan man krydda med ingefära som är bra för magen. 
 
 
Till sist: Njut av en underbar frukost! 

2013-03-23
22:41:00

Hur jag började min resa
När jag började gymnasiet bestämde jag mig för att gå ner i vikt. Jag vägde då 81,5 kg och gick ner till 73,5 så hade då gått ner 7 kg och jag mådde bra och mitt liv var toppen. Sen slutade jag äta för någon månad och vägde 68,8 kg men bestämde mig för att det inte var på det sättet jag ville vara smal så jag åt upp mig igen till 73,5 kg och stannade där. Sen med åren började jag gå upp i vikt igen... vilket jag inte var så himla nöjd över men jag gjorde ingenting åt det, jag bara klagade över hur stor jag kände mig. Varje fredag tröck jag i mig en påse godis, delade en cola eller två med min pojkvän, kunde även bli lite glass om det var så. På lördagen var sockersuget inte så stort men visst åt jag godis ändå om det blev över från fredagen, det kunde även vara en del av min frukost. På söndagen försökte jag nog att inte äta så mycket godis men kunde ändå bli nån bit eller två. Sen försökte jag vara nyttig och hård med mig själv måndag - fredag men det blev ändå mycket snabbmat så som matlådor från ICA, dubbla potioner mat, juice till frukost, ljust bröd m.m. och såhär såg veckorna ut för mig under ett par år. Sen nu över jul och nyår (2012 - 2013) gick jag upp så mycket i vikt att vågen visade 80,5 kg! Min första tanke var "Nej, jag ska fan inte upp en kilo till för då är jag verkligen tillbaka på ruta ett!" och jag tog faktiskt tag i allt då, där hade jag nått min gräns! Jag satt inte bara och klagade utan jag gjorde nått åt saken. Jag väger nu ca 4 månader senare 72,4 kg. Jag har ändrat kosten och tränar mellan 4 - 5 gånger i veckan. Mitt mål är att väga 68 kg och hoppas att jag nått det när sommaren närmar sig. :)
 
 <----- Våren 2007 - Våren 2013 ----->