largetosmall.blogg.se

2013-08-18
19:05:10

Går- och dagens träning + Tips
Igår blev det en promenad på 45 minuter till jobbet och idag blev det:
 
450 hopp med hopprep
10 grodhopp
80 sit-ups
20 knä-armhävningar
28 knäböj (14/ ben)
 
Det får gott och väl räcka för idag :) Hade egentligen inte så mycket mer att berätta idag... att jag uppdaterar dagligen om min träning är mest för att jag själv ska ha koll på hur mycket jag tränar. Det är ett bra sätt att hålla sig i form och när man vill komma igång med en sundare livsstil kan man även föra en kostdagbok för att ha koll på hur mycket man äter :) 
 
puss. 

2013-08-16
22:16:00

Lugn dag
Fick en riktig sovmorgon imorse vilket jag behövde! Inte ens katten väckte mig (förutom en gång när han gick på låda) så jag bestämde mig för att ta det lungt idag över huvudtaget, även det som har med träning att göra! Så idag fick detta räcka: 300 hopp med hopprep35 sit-ups 20 knäböj20 knä-armhävningarÄven om jag inte gör alla 300 hopp med hopprepet på en gång så får jag upp flåset och jag blir varm och börjar nästan svettas i nacken när jag kombinerar med lite styrkeövningar. Det är i princip det enda jag begärde! Ärligt talat. Det jag skrev om igår att sit-ups är en myt för att få platt mage kan väl inte vara sant? Jag känner ju i magmusklerna att jag tränar! Jag tänker inte sluta göra sit-ups men däremot tänker jag bara äta fruktsallad en dag i veckan istället för flera dagar i veckan då det tydligen, enligt flera källor, kan vara anledningen till att jag ännu inte fått en platt mage! Men jag har en känsla av att jag också går miste om en del bra vitaminer kroppen behöver om jag slutar äta det helt så en dag i veckan får det bli fruktsallad! :) Det var allt jag hade på hjärtat för idag! Vi hörs, ha det bra! :)

2013-08-15
21:09:10

Hjälper sit-ups och är frukt verkligen nyttigt?
Jag var inne på en sida nu när jag ville ta reda på hur man får en platt mage. Och då fanns det olika myter man kunde läsa om de stämde eller ej och jag klickade mig in först på "Myt? Sit-ups ger plattare mage". Där stod det, nu berättar jag med mina egna ord som jag förstod det hela, att sit-ups inte hjälper till att få en plattare mage. Det som hjälper när man vill ha en plattare mage är att träna hela kroppen och förbränna mer kalorier genom att äta mindre (dock tänker jag inte äta mindre än vad jag gör, mina portioner är ganska exemplariska enligt mig både portionsmässtigt och innehållsmässigt) Man kan alltså inte få en platt mage genom att endast träna de muskler som finns på magen utan man behöver röra hela kroppen.
(http://aktivtraning.se/halsa/viktminskning/situps-ger-plattare-mage
 
Jag älskar frukt och äter det ofta och mycket! Klickade mig också därför in på "Myt? Man blir inte tjock av frukt" och tydligen så kan man visst bli tjock av frukt, vilket jag också har läst på kostdoktorns sida men jag trodde inte att det var sant så frukt har jag ju ätit i mängder... Det stod iallafall att om man äter 1-3 frukter för mycket så sätter sig också 1-3 kilo extra runt magen! Stämmer detta? Jag är fortfarande tveksam men det skadar inte att prova! Istället till mellanmål nu i några veckor så kommer jag att äta annat än frukt. Vad har jag inte kommit på än, får googla på det med och se vad jag hittar! 
(http://aktivtraning.se/halsa/viktminskning/man-blir-inte-tjock-av-frukt)
 
Ser fram emot att pröva att röra mer på hela kroppen när jag tränar och att äta mindre frukt! För kanske kan jag få en mer platt och muskulös mage då som jag alltid har drömt om? 
 
                                                        
 
 
Dagens träning: 
Promenad 45 minuter, 5,08 km, 454 kalorier brända
Sit-ups (gjore jag innan jag hittade sidan som jag länkade ovan) 50 st
Hopprep 200 hopp

2013-08-15
17:40:57

Middag
Dagens middag består av Pasta med baconsås ala Malin och kokta grönsaker :) Riktigt gott!




2013-08-15
08:04:43

Frukost :)
Börjar dagen med en väldigt god frukost! Fil med fruktsallad, kanel och ingefära, en smörgås med pumpafrön och en lite starkare ost + en mugg med mjölk. Kan verkligen rekomendera detta man blir mätt och det är gott!



Ha en bra dag allihopa! :)

2013-08-14
09:44:14

Rask promenad
Började dagen med en rask promenad på 5,52 km som tog 50 minuter, brände 356 kalorier på det :) 
Blev en god frukost när jag kom hem, fil med färsk blandad frukt med lite ingefära. Ingefära ger en god smak i filen och är även bra för kroppen! Till det tog jag en fullkornssmörgås med pumpafrön och en lite starkare ost, riktigt gott! När jag hade duschat och fixat mig tog jag 63 snabba hopp med hopprepet bara för att liksom... även om man inte blir svettig så tar det ju lite på kroppen ändå tror jag! 
 
Nu ska jag fortsätta fixa mig innan det är dags att bege sig till jobbet :) vi hörs, ha det gött! 
 
                           
Känner mig så jävla bra... är så stolt över mig själv. Jag klarar allt!
 

2013-08-13
10:03:50

Morgonpass 20 minuter
God morgon!
Idag fick det bli ett 20 minuters konditions- och styrkepass hemma! Det känns att det gav mer än en powerwalk för jag svettas riktigt mycket just nu! 
 
Slutresultat på morgonpass: 
 
Kondition
Hopprep: 280 hopp
 
Styrka
Sit-up: 50 st
Plankan: 15 sek
Knä-armhävningar: 30 st
Höftlyft: 20 st
Hälsande hunden: 20 st på varje ben/ arm
Knäböj: 25 st/ ben
Rygglyft: 40 st
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-08-12
10:19:00

Att hitta en balans
Nu är det måndag igen och jag har haft "semester" från tankar om kost och träning i helgen. Jag började med sockerintaget redan efter tolvslaget natten från fredag till lördag, för lördag var min bestämda dag denna vecka, och slutade med sockerintaget sent igår ikväll. Ni vet ju att jag är trött på allt som har med det här att göra så jag behövde verkligen få fly från verkligenheten lite eller hur man ska uttrycka det. MEN jag faller INTE tillbaka! Idag påbörjas en ny vecka och nya tag tas. Började med samma gamla vanligt frukost och jag njöt av den fullt ut. För ärligt talat? Hur bra tror ni att jag har mått fysiskt i helgen? Att gå från jättestrikt kost och matintag till att äta massor godis,chips, glass och dricka läsk var ingen jättebra idé även om det var jättegott men jag har mått sååå illa! Asså, äter jag lite, lite mer än vanligt och något onyttigare så blir jag jättemätt och mår riktigt illa. Även de gånger jag bara tar något litet, typ en fika på stan, så får jag världens sockerkick och hjärtat börjar slå hårdare och så känner jag mig konstig i kroppen liksom. Så ärligt talat vet jag inte om jag vill ha fler unna-mig-dagar för jag mår dåligt dom dagarna och längtar tillbaka till vardagskosten. Dock tänker jag att om jag blir sockersugen någon dag så kan jag väl ta nått litet då istället för att vräka i mig den dagen som jag bestämt mig för? Tror det blir bättre i längden och så kanske jag hittar en balanss så att jag också kan unna mig något och att kroppen inte blir lika chockad över att få socker i sig så det inte blir värsta sockerkicken av det hela? Tror nästan så... men vi får se. Nu ska jag hålla mig borta från socker tills den 30 Augusi, det är 19 dagar. Det är en utmaning jag själv satt upp för jag är bjuden på fest då och kan jag hålla mig ifrån socker tills dess så har jag slagit nytt rekord, haha! Sist jag satte uppe ett sånt mål och klaradet så hade jag vart utan socker så som godis, läsk och annat i ca 10-14 dagar. Kommer inte ihåg exakt hur länge det var... just nu känns detta inte som en jättestor utmaning med tanke på hur mycket godis jag åt i helgen xD men nog lär det ju komma en dag som kroppen skriker efter socker men då får jag väl äta mera frukt den dagen? Fruktsocker som lugnar kroppen och samtidigt är det ju nyttigt med frukt! 
 
Det var allt jag hade på hjärtat idag... antagligen hörs vi snart igen (: bye
 
 

2013-08-08
22:52:55

Något gladare nu och mer peppad igen :)
Var ju ganska nere förut som ni märkte men för att lätta på det så pratade jag ut lite med Cicci, kände mig bättre och skulle sedan hämta lite saker hos en kompis så jag passade på att ta en powerwalk/ löptur dit och hem på 7,51 km  varav ca 3 km bestod av löpning utan paus (nytt rekord och jag vet inte var ifrån jag fick energin men bra gick det!) som tog 1h och 5 minuter och på detta brände jag ca 720 kalorier... känner mig mycket bättre nu och för att bevisa för mig själv att jag faktiskt klarar av att fortsätta kämpa tog jag lite efterbilder som jag sedan jämförde med förebilderna^^ resultatet ser ni ju nedan :)
 
   
 
 
      
 
 
    
 
 
Well, well. Jag lär få fler svackor och dåliga dagar men det är bara att bita ihop och fortsätta kämpa! (: Även om det blir tråkigt att tänka på kosten för viktens skull så håller jag mig faktiskt friskare längre också! Så får väl ha det lite i bakhuvudet också när mina svackor och dåliga dagar tar för sig dagen. 
 
Det var allt för mig idag, vi hörs antagligen imorgon eller snart igen om inte annat (:
 
Ha det gött, bye!
 
 
 
 
 

2013-08-08
17:05:06

Svackor alltså...
Tyvärr kommer dom allt oftare. Kollade i spegeln idag när jag tog på mig mina leggins och ett linne på det och tror ni inte att det blir en liten valk på magen där legginsen sitter åt lite runt magen? Jag blir så trött! Vad fan har jag gjort för fel? Försvinn jävla äckelmage, bli platt! 60 kg och putmage, fyfan... just nu känns allt så jävla värdelöst och jag har bara stor lust å skita i träning eftersom det ändå inte verkar ta nått mer på magen, det är ju typ bara rumpan som försvinner mer å mer och det vill jag inte! Jag är nöjd med typ allt på kroppen utom magen. ÅÅÅÅH suck! 

2013-08-07
23:11:04

Annorlunda fruktsallad
Jag har varit sugen på fruktsallad några dagar nu så idag slog jag till! Köpte banan, äpple och jordgubbar och som lite variation på det hela hade jag även i min egna musli som består av havregryn, linfrön, solrosfrön, valnötter, saltade jord- och cashewnötter! Och som grädde på moset hade jag även i en skvätt mjölk, galet gott! Denna "rätt" står högt upp min matlista, den lindrar även sötsuget en del! 
 
 

2013-08-07
22:59:39

Långpromenad
Dagens träning blev en lång promenad på 6,77 km på 1h & 10 minuter. Kan ju inte påstå att det var en powerwalk precis utan en promenad i lagom takt men brände ändå 401 kalorier på detta :)

2013-08-04
19:21:52

Dagens träning
Fick stark lust att träna lite styrka såhär på kvällskvisten som resulterade till: 
 
 
50 sit-ups
30 Armhävningar
30 Höftlyft
30 Rygglyft 
100 Hopp med hopprep
20 st/ per ben/ arm Hälsande hunden
 
Detta fick bli dagens träning... insåg också idag att det inte ens tar 20 minuter att genomföra men vad gör det egentligen? Har ju rört på mig lite iallafall!
 
Gårdagens träning bestod av 3,75 km rask promenad på en halvtimme! Feels good (:

2013-08-02
08:25:03

Unna-mig-dagen idag!!!
Nu är det fredag och frossardag! Eller frossa å frossa, jag får äta vad jag vill och hur mycket jag vill men oftast brukar jag begränsa intaget av allt jag äter ändå eftersom jag blir så äckligt mätt annars och när jag blir så mätt känns det otroligt ovärt med dessa dagar. Men oftast går det åt skogen iaf haha, brukar ligga asmätt och må illa ;) Men det beror ju också på att kroppen får en sockerkick eftersom den inte är van vid socker och annat gott...
 
Som det ser ut nu så blir det en sallad på stan i eftermiddag, och ja, jag räknar det till mina unna-mig-dagar på grund av att alla andra dagar måste jag äta hemmalagad mat eller sallad eller vad jag nu är sugen på. Ikväll ska jag och en vän besöka Världens bar också och dela på ett par kannor cider vilket ska bli riktigt nice! Jag bara älskar mina unna-mig-dagar eftersom jag inte behöver tänka så mycket på vad jag äter och träning är inte livsviktigt. Som ni vet så tycker jag att det är riktigt jobbigt på vardagarna med kost och träning i och med att jag måste tänka så mycket på vad jag stoppar i mig, hur mycket osv för att behålla vikten samt ha koll på att jag tränar tillräckligt... JAG ÄLSKAR MINA UNNA-MIG-DAGAR!!!
 
Kommer nog upp ett inlägg ikv också där jag berättar mer om min dag/ kväll :) puss!
 
 

2013-08-01
20:32:32

Tror att jag har bestämt mig
           60 kg VS 80,5 kg   
 
 
Funderade herromdagen på om det var det här livet jag ville leva. Tror ganska bestämmt jag väljer mitt nuvarande...
 
Dagens träning: Promenad
 
Vet inte exakt hur långt jag gick, hur lång tid det tog eller hur många kalorier jag bränt. Min mobil la av när jag var på jobbet så kunde tyvärr inte använda min RunKeeper ^^