largetosmall.blogg.se

2013-07-31
23:08:28

Ät allt - Fast måttligt
Jag tycker inte att man ska följa dieter egentligen förutom till en viss början för att komma igång med sin viktnedgång/ hälsosamma liv eller vad nu ens mål är. Jag började ju med LCHF men äter idag allt fast måttligt och efter att jag slutade med LCHF fortsatte jag faktiskt att gå ner i vikt. Att många säger att man går upp allt man gått ner när man slutar med en diet beror på att man går tillbaka till att äta lika mycket som man gjorde innan. Äter man lagom portioner när det gäller allt så går man inte upp när man slutar med en diet. Igår t.ex. åt jag hemmagjorda potatisklyftor, skinkschnitzel, beasås och grönsaker. Det gör ingenting att man äter lite fet mat någon gång mitt i veckan eller två, tre gånger. Äter man måttligt kan man äta allt varje dag och tro mig, jag räknar aldrig kalorier! Visst jag kan ibland kolla på två varor och välja den som det är minst kalorier i men jag räknar dom inte.Tränar man rätt också så slipper man ju tänka lika mycket på hur man äter dock ska man ju inte överpotionera sin mat bara för att man tränar mycket. Allt handlar om att hitta en balans mellan kost och träning så att man mår bra både fysiskt och psykiskt - och glöm inte bort att äta och sova regelbundet, det hjälper mycket när man strävar mot ett hälsosammare liv. 
 
 
Dagens träning: Powerwalk 6,11 km på 56 minuter, brände 393 kalorier. 
 
 

2013-07-30
22:14:00

Omotiverad men kör på ändå...
Var inte alls motiverad till att träna ikväll :( Ibland är jag så trött på allt som har med träning och kost att göra så jag vill bara skita i allt! Men om jag biter ihop och tänker på hur mycket snyggare jag själv tycker att jag är nu så orkar jag ändå träna lite... Frågan är bara, är det så här jag vill ha det hela livet? :(
 
Iallafall, kvällens träning bestod av:
 
50 sit-up
25 knä-armhävningar
Hälsande hunden 25 st på varje ben/ arm
Sittande stolen 1 minut
30 höftlyft
25 rygglyft

2013-07-30
08:49:00

Morgonpass och frukost!
Då var det morgon igen och kl 07 ringde klockan och jag begav mig ut på en powerwalk/ joggingtur på 4,44 km som tog mig 40 minuter. när jag kom hem blev det även 25 sit-ups! 
 
Sitter nu och äter frukost, nästan samma som igår: Fil med jordgubbar och lite banan i, ett ägg samt en riktig fullkornssmörgås med ost och gurka! För ett år sedan tror jag inte att jag någonsin trodde att jag skulle kunna äta smörgåsar utan smör haha men det gick! 
 
Ha det så bra allihopa!
 
Vi hörs sen :) 

2013-07-29
17:16:00

Medelpass på friskis
Har saknat gymmet för mycket alltså... så idag blir det ett medelpass och jag kommer typ dö av träningsvärk några dagar sen! haha
 
Jag har gett mig fasen på att jag ska få en lite mer muskulös kropp, asså inte värsta biffiga musklerna eller så utan bli lite mer fast, mina ben dallrar fortfarande när jag går liksom ... styrketräning hela hösten? yes!
 
 
 
 

2013-07-29
11:55:00

Dagens lunch
 
Dagens lunch blir fruktsallad från gårdagen + jordgubbar som jag köpte idag med mjölk. Mycket nyttigt och GOTT! :)
 
 
 
 
 

2013-07-29
08:04:00

En morgon med styrketräning och god frukost :)
Varför inte börja dagen med lite styrketräning så kroppen kommer igång och avsluta med en skön dusch efteråt?
 
30 sit-up
15 knä-armhävningar
Sittande stolen 1 minut
20 höftlyft
 
Next på schemat står frukost! Idag blev det 1 ägg, fil med blandad frukt i samt havregryn och solrosfrön och till sist men inte minst en riktig fullkornssmörgås med ost och tomat!
 
 
 
 

2013-07-28
23:07:00

Avslutar kvällen med lite styrka!
Beroende av att träna? Jag får verkligen en saknads-känsla när jag inte får träna på några dagar så avslutade nu kvällen med lite styrkeövningar! 
 
50 sit-up
25 knä-armhävingar
Plankan 30 sekunder
30 Rygglyft
Sittande stolen 1 minut
15 Höftlyft
Hälsnade hunden 30 st på varje ben/ arm
 
                                        
 

2013-07-28
19:06:00

Planen som sprack... ;)
Jag skulle inte äta socker och jag skulle träna varje dag fram till i fredags och hur gick det? Det gick bra ända tills Karl fråga om vi skulle dra till smultronstället redan på onsdagen, haha. Men jag känner att det inte gör så mycket. Det var väldigt gott och jag mådde nog bättre både psykiskt och fysiskt efter att ha vart där. Dels för att jag är så trött på att tänka på vad jag äter och hur mycket jag måste träna hela tiden så att bara ta en random dag och dra iväg och käka glass gjorde mig bara glad psykiskt. Fysiskt sätt kände jag mig mycket piggare. Dagen efter orkade jag ta en raskare promenad än jag orkat på länge, jag kännde verkligen hur svetten rann i nacken när jag var klar. 
 
 
 
 
Torsdag gick bra, uppehåll från socker om som jag skrev innan så blev det en rask promenad! Fredagen var det fest så då brydde jag mig inte om något. Jag åt och drack allt jag ville äta å dricka och någon speciell träning brydde jag mig inte heller om... Igår lördag så åt jag nyttigt och bra men tränade ingenting och idag är det söndag och jag har inte tränat något. Jag har haft födelsedagsfirande men har inte ätit kakor, tårta eller nått sånt. Jag ville bjuda mina gäster på något annorlunda så jag serverade kex och olika ostar samt en fruktsallad som jag även ska äta nu ikväll med en kompis. Till middag blev en halv kycklingfilé med beanässås som jag ställt undan som matlåda. Blev inte så jättemycket att äta men det blev ganska mycket när gästerna var här förut och så blir det ju mer nu när min kompis kommer också så mätt i magen lär jag nog vara ikväll haha! 
 
 

(drickan på bilden har jag inte tagit något av, det var mer till gästerna och jag kunde faktiskt stå emot att dricka det  ;))
 
 
Men imorgon måndag kör jag på som vanligt, nu ska jag tillbaka till verkligheten. Bra kost och träning och i helgen någon av dagarna får jag unna mig. Nu är det slut med flera-dagar-i-veckan-tro-att-jag-kan-äta-vad-jag-vill! Men ska man vara fin får man lida pin! :)
 
Men som sagt, blev en liten mini-semester från vardagen vad det gäller mat och träning och det behövdes. För ärligt talat, jag är trött på den här skiten om man får vara lite negativ... men före och efterbilderna får mig att INTE vilja ge upp. Fyfan rent ut sagt som jag såg i kroppen innan. Mycket snyggare nu, så jag ska hålla mig kvar! PUSS påt!
 
 
 

2013-07-23
20:14:00

Träning dag 2 och 3
Gårdagens träning:

Powerwalk 7, 57 km på 51, 31 minuter. Brände 370 Kalorier
30 Sit-up
 
 
 
 
Dagens träning:

Powerwalk 4, 36 km på 42, 08 min. Brände 273 kalorier
35 sit-up
20 knä-armhävningar
20 rygglyft
 
 

2013-07-21
18:23:00

Nytt mål + Dagens träning
Satt upp ett nytt mål åt mig själv idag och det är att jag inte ska äta/ dricka något med socker i förrän på fredag, uppehåll på lördag och fika på söndag och jag ska träna varje dag fram till fredag. Förra gången jag satte upp ett mål så fixa jag det galant så jag ska nog fasen fixa´t den här gången också fast att detta mål är jobbigare än det förra!
 
Dagens träning: 
Powerwalk 5,29 km på 45 minuter - brände 312 kalorier
30 sit-up
Hopprep