largetosmall.blogg.se

2013-04-18
20:59:00

Boxningspass
Har precis kommit hem från ett hårt boxningspass och jag känner hur händerna skakar när jag skriver det här... Känner att detta var vad jag behövde när jag var sjuk förra veckan och inte kunde träna... tror jag var på 2 pass bara och någon promenad.
Vad som är viktigast att tänka på efter ett boxningspass är att äta och dricka vatten eftersom man gjort av med så mycket energi och mitt problem just nu är att jag åt LCHF-pannkakor med bär och grädde en timme innan boxningspasset och jag är fortfarande mätt... hehe får väl vänta tills efter duschen så kanske jag äter lite yogurt eller så. Fruktsallad åt jag alltid efter boxningen förut men känner att jag inte riktigt skulle få ner det idag, hehe! 
 
Dagens fråga till er läsare: Vad tränar ni och om, vad äter ni efteråt?:)

2013-04-17
13:47:00

Dags att dra ner på LCHF
Nu när jag lyckats gå ner så mycket i vikt och vet hur mycket man ska äta osv så tänkte jag dra ner på LCHF lite... För som jag skrev en annan gång, det inte handlar inte om vad man äter utan hur mycket! Så igår köpte jag riktigt fullkornsbröd som inte innehöll socker/ sirap. Varav sockerarter stod på 3.5 g och så jämförde jag med brödet jag åt innan nyår vilket kunde ligga på 9 g. Jag kommer inte ha något smör på brödet utan bara pålägg, tycker man att det blir för torrt så kan man dricka något till som t.ex. mjölk eller vatten. Men vi får se, går jag upp i vikt av detta så kommer jag eventuellt att gå tillbaka till LCHF igen eller någon annan diet. Men innan jag bestämmer mig måste ju kroppen få ett par veckor på sig att vänja sig vid mer vetemjöl och så, så jag kanske går upp några kg som jag sedan går ner igen när kroppen vant sig.
 
Nu ska jag ut på promenad, ha en bra dag hörrni :) 

2013-04-17
13:36:25

Promenad + Gym
Idag blire både promenad och gymmet :) tänkte prova på ett core-pass för första gången. Ibland är det kul att prova på något nytt så att det inte blir "tjatigt" att träna. :)

2013-04-15
20:21:00

Dans feugo
Var på ett dansfeugo-pass nu ikväll och eftersom jag inte tränade så mycket förra veckan så kändes det att jag tappat lite... Det var många nya låtar och nya steg och så, det är kul med nytt ibland. Den näst sista låten "feel this moment" blir jag så taggad av bara för jag vet att det är en del hoppande och så och ju mer jag får hoppa och använda min kondition desto mer glad blir jag för att jag själv märker skillnaden från mitt första gympass. Ikväll kände jag bara att jag är så  bäst! Ska snart beställa hem en klänning också och jag SKA ha medium i den så liiiite till får jag kämpa och sen SKA jag stanna där också. Jag vet att jag kommer klara det :) Märker även på en svart t-shirt och ett svart linne jag har att dom inte åker upp över magen längre när jag rör på mig... och anledningen är, hoppas jag ;), att jag blivit smalare och jag ser själv också att magen är mindre. Härlig känsla det där :)
 
 

2013-04-11
18:08:00

Cupcakes :)
Glöm inte bort att man får unna sig något en dag i veckan. Idag har jag bakat cupcakes som vi ska fika på lördag :)
 

2013-04-09
21:55:00

Lyssna på kroppens varningssignaler
Det är alltid viktigt att lyssna på kroppen och dess varningssignaler. Jag har tidigare i livet inte gjort det och det fick ju sina följder. Gav mig ut på en rask promenad/ joggingtur en gång när jag var förkyld och efteråt fick jag ont i huvudet och mådde ännu sämre. När man känner att något inte står rätt till så ska man låta bli att träna. När man sen går på sitt första träningspass efter att man blivit frisk ska man inte ta i allt man har utan man börjar lugnt och ökar träningen succesivt för varje dag så är man snart uppe där man var innan man blev sjuk. 
 
Det är också så att går man på jympa som jag gör, alltså att man tränar tillsammans i grupp och har en ledare i mitten som man ska härma under en viss tid, så behöver man inte göra allting lika effektivt som ledaren, eller som alla andra. Ska man se till att orka vara med på ett helt pass så ska man träna i sin egen takt. När det t.ex. är dags att göra armhävningar och man inte orkar göra lika många som ledaren så gör man så mycket man orkar sedan kan man sätta sig upp och vila tills det är dags för nästa träningsform. Samma sak gäller när passet är slut och det är dags av varva ned med enkel jogging runt i salen, jag är ofta helt slut efter sådana pass så jag orkar inte jogga, jag går lungt, andas ut och dricker vatten. 
Det jag vill få fram är att man behöver inte vara bäst, man är bra ändå! Jag kan visst bli arg ibland att jag, efter så här många träningspass, inte orkar göra lika många armhävningar som ledaren, men å andra sidan har jag gjort framsteg i mycket annat. T.ex. att jag idag klarar att springa 12 minuter på löpbandet utan paus. Det kan man säkra kort säga att jag inte klarade det i början av året. 
 
Alla är bra, men alla kan inte allt. Även om man inte klarar lika många armhävningar som de andra på jympan, så kanske man klarar något annat bättre, än va de andra på jympan gör. Och det man är bra på, ska man vara glad att man klarar av, för det finns säkert någon som går runt och spanar på dig i smyg inne på gymmet/ jympan och undrar hur fasen du klarar av det, eftersom han/ hon inte gör det. 
Var stolt över dig och det du är bra på! Fokusera alltid på det du är bra på och inte på sådant du är mindre bra på. Träningen blir mycket roligare då! :) 

2013-04-08
16:07:00

LCHF-smoothie
Denna vecka kommer det bli lite mer strickt LCHF för mig då jag börjar bli sjuk inte kan träna idag, antar att jag inte blivit frisk till imorgon heller. Tänkte också att jag skulle försöka få vågen att visa 70.0 kg på fredag så som sagt, den här veckan behöver jag en mer strikt diet! Så idag till mellanmål gjorde jag en smoothie och den var galet god så tänkte att ni skulle få receptet!
 
Smoothie
 
Ingridienser:
1 dl turkisk yogurt
1 dl grädde
1 dl bär 
1 dl bubbelvatten naturell
 
Mixa allting ca 20 sekunder, servera! 
 

2013-04-05
22:45:00

Navelpiercing
Jag hade navelpiercing när jag var 18 år. Den fick jag ta ut eftersom magen var för stor, jag hade en valk precis över naveln så piercing trycktes ut.
Redan när jag började träna på riktigt denna gång tänkte jag att jag skulle ta hål i naveln igen och det ska jag! Idag har jag nog världens bästa självförtroende, jag klarar allt! Denna gången ska jag inte behöva ta ut min navelpiercing pga av min stora mage, denna gång ska jag kunna ha en navelpiercing för att jag har varit duktig och tränat mig till en mage utan valkar. Troligtvis kommer jag pierca mig i höst då ekonomin förhoppningsvis ser lite bättre ut :)
 

2013-04-05
10:54:00

- 9,5 kg
Nu är det en vecka sedan jag vägde mig och mätte magen. Jag kan komma med glada nyheter att jag gått ner 0,5 kg till och midje måttet står nu på 78 cm! Äntligen börjar jag minska runt magen igen, som jag har tränat och kämpat för det! Sedan 1 januari har jag gått ner 9,5 kg och minskat 10 cm runt midjan! :)
 
  

 

2013-04-04
22:47:16

Sockersug
Idag har jag haft ett ganska enormt sockersug... Men det är bara att bita ihop och tänka "idag är det bara två dagar kvar, sen får jag äta godis". 
Tips på vad man kan göra när man har sockersug är att göra något där man liksom kopplar bort dom tankarna. Det kan vara att t.ex. städa, läsa en bok, se en film, vad som helst. Jag gick och tänkte på hur gott det skulle vara med godis och socker hela dagen ända tills det var dags att gå till boxningen. När passet var igång var jag uppe i helt andra tankar än godis - att göra passet till något bra så att jag om två dagar faktiskt är värd att unna mig något gott. 
Vad som är bra med LCHF när det gäller sockersug är att det finns många goda och "nyttiga" saker man får äta vardagligen om man är lite småsugen på något. (Dock har jag valt att sätta även sådant till "godisdagen" för att jag har väldigt svårt att hålla mig till måttliga mängder av det goda om jag unnar mig gott mitt i veckan fastän det är LCHF) Det kan t.ex. vara vispad grädde med tinade mjuka hallon till. Det är både gott och mättande eftersom grädden lägger sig som ett "lock" i magen och hallonen ger en söt och härlig smak. 
 
                                                        
                               
 
Hoppas mina förslag kunde vara till någon nytta för er som ofta känner sockersug och inte vet vad ni ska göra åt det. Och ni som inte riktigt tycker om dieten LCHF, kom ihåg att man kan göra som jag, ha LCHF i baktanken hela tiden men då och då äta pasta, ris, potatis eller bröd för att få i sig kolhydrater eller om man bara känner att man är sugen på pasta, ris, potatis eller bröd. Även fast jag inte har kört LCHF fullt ut har jag gått ner massor i vikt bara för att jag hela tiden haft LCHF i baktanken :)

2013-04-02
19:44:26

Gymmet :)
Idag när jag var på gymmet körde jag 60 minuter löpband varav 12 minuter löpning på en hastighet mellan 8.8 - 9.0. Efter det tränade jag styrka, "armpress" som jag kallar det, när man sitter på en stol och ska skjuta ifrån sig vikter, pressade 10 kg 30 gånger på både biceps och triceps och till sist blev det 50 sit-ups :) Försöker inrikta mig lite på magområdet nu då putmagen ska bort! Om Du har något förslag på hur jag kan träna bort putmagen så släng in en kommentar, jag behöver tips :)

2013-04-01
18:16:00

Matlådor
Som många säkert känner igen sig i är att det ofta blir för mycket mat i matlådorna. Antingen så slänger man då massor eller så äter man allting i matlådan eftersom det är onödigt att slänga. Ett bra tips för att få en lagom mängd mat i matlådan är att portionera upp maten på en tallrik innan man lägger maten i matlådan. När jag gjorde så första gången blev jag väldigt överraskad över hur mycket mat det egentligen gick i en matlåda! 
Sen har jag upptäckt att det nu finns mindre matlådor att köpa. Jag köpte en jättestor matlåda och i den låg en lagom stor matlåda + fyra jättesmå lådor. I den lagom stora matlådan lägger jag nu kött i och vill jag ha någon sås till köttet häller jag det i en av de minsta lådorna och grönsaker i en sån liten också. Blir en perfekt lunch att ha med till skolan och/ eller jobbet!
 
Good to know :)

2013-04-01
01:03:17

För stora byxor...
I somras när jag sommarjobbade hade jag råd att köpa ett par nya, snygga, svarta tajta festbyxor. Jag skulle verkligen på fest och vara fin för att jag skulle gå i dom eftersom de var så tajta och när jag vägde närmare 80 kg ville jag inte ens ha byxorna på mig när jag skulle på fest för dom var så obekväma. Igår upptäckte jag att jag tyvärr måste lägga undan dom för att jag inte kan ha dom längre, de hänger som säckar runt benen på mig nu! Känslan av att jag måste lägga undan ett klädesplagg på grund av att de är förstora är underbart, det händer liksom inte mig, men nu har det gjort det... så bye bye festbrallor! Dags att köpa nya kanske?